Onsdag

Idag gick vi en härlig och galet varm promenad ute vid Leornardberg/Bråvalla. Hundarna va på bra humör och våra jackor åkte av redan halvvägs! Det va riktigt vårigt även om solen lyste med sin frånvaro. Det va nästan så att vi inte riktigt kunde tro på att det verkligen va så varmt som det kändes😅.

Sandra hade två löptikar i flocken och denna gång var det Olles tur att ta varje chans han fick för att charma in sig hos Luna. Det verkar nästan som att tikarna synkar cyklar lite som vi människor kan göra.. Känns som vi haft flera på rad och samtidigt ett bra tag nu. Så det blir lite påfrestande för de få okastrerade hanarna vi har😂.

I min flock hade vi också lite spirande kärlek mellan taxen Morris (som förövrigt inte fått nån ordentlig presentation än) och passningsvovven Ronja. Sötare par får man ju leta efter… Måste få till en bild på fredag när han är med igen! 

Hundarna byter färg varje dag de går med oss nu… oavsett färg innan blir alla härligt grå/bruna efter varje promenad. Hopplöst.. Men jag har eventuellt hittat en lösning med en portabeldusch! Vi får testköra den imorgon och se om den funkar som planera🤗.

 

Dagen avslutades med en konsultation/uppföljning med Selma och hennes matta och husse. Denna lilla bedårande tjej hade lite problem med stresshantering för bara några vekor sedan. Skällde för uppmärksamhet eller bara för ingenting ibland. Så matte och husse började oroa sig för hur lång tid det skulle ta innan grannarna började klaga😳. 

Vi införde lite regler och strukturrad aktivering för dem och idag var det en helt annan hund som mötte mig i dörren!😍 
Mycket mer harmonisk ett skall som tystnade direkt när matte sa till.👌🏻 Hon var vördnads full och visade respekt för mitt space och inget hoppa runt och busa när vi satte oss i soffan. Hela hennes utstrålning var bara så mycket lugnare och harmonisk, även om det lyste bus och lek om henne som den valp/ung hund hon är. 

Nu jobbar vi vidare med promenaderna och jag tänkte samla ihop ett gäng för lite hundmötesträningar framöver då det känns som att det är det återkommande problemet folk har, av olika orsaker.