Vår filosofi

I den värld vi lever i idag och med den centrala roll som våra älskade hundar har i våra liv. Så är det ibland lätt att det blir en krock. Hunden är en magnifik art som har utvecklats och förändrats så mycket. Tänk bara på stegen från varg till chihuahua.
Vi människor har alltså sedan århundraden tillbaka försökt att anpassa hunden till våra liv. Trots detta kan vi aldrig ta ifrån dem att de i grund och botten är rovdjur.

Det är vi människor som bär ansvaret för att vår hund ska må bra både psykiskt och fysiskt. Hade de levt vilda i en flock hade de kunnat byta flock om de inte kände att de mådde bra eller passade in där. Men det fungerar inte i deras verklighet idag. Det är vi människor som väljer vår familjemedlem och sedan får den bara gilla läget. Därför är det så viktigt att vi lär oss att kommunicera med dem på deras språk istället för att de ska lära sig vårt. Hur kommunicerar de med varandra och hur kan vi imitera detta för att få dem att förstå vad vi vill? Hundar kommunicerar med varandra genom kroppsspråk och energier (olika utstrålningar). Det gör ju vi människor också men inte lika subtilt, och därav kan det kännas lite ovant till en början. 

I grund och botten handlar vår filosofi helt enkelt om att gå till baka till grunderna. Vilket ursprung kommer våra hundar ifrån? Hur hanterar de olika situationer och vilka kommunikationssätt använder de? Vilka rasegenskaper har de som kan påverka deras beslut och agerande? Vad har du som ledare för egenskaper och vilka kunskaper har du för att läsa dina flockmedlemmar? Vad behöver du, i din personliga utveckling, sträva mot för att kunna samspela med din bäste vän? Och kanske den viktigaste frågan – vad är du beredd att ändra på för att uppnå harmoni tillsammans med din hund? För vi får inte glömma att hunden är en spegelbild av oss själva och de ljuger aldrig. 

Vi som jobbar här

Nicolin Jerhammar - Grundare

Jag heter Nicolin Jerhammar och  bor idag med min sambo, vår adopterade hund Bowie och våra jourhundar i Mogata (Söderköping). Jag är utbildad hundbeteendekonsult av Dogs of Pegasus. Förutom att jag driver Hundkompaniet så jobbar jag ideellt i föreningen Millennia Animal Project (M.A.P) som räddar, rehabiliterar och omplacerar utsatta hundar.

Min passion till att hjälpa och jobba med hundar började med att jag adopterade en hund från M.A.P. Det var en blandras som hette Bianco och som hade sååå mycket energi i sig. För att han och jag skulle må bra krävdes det att jag snabbt lärde mig vad han behövde för komma i balans. Vi gick socialiseringskurser hos Dogs of Love och det var då jag på riktigt fick upp ögonen för hundpsykologi. Och framförallt lärde mig vilken spegelbild hunden är av oss människor. Allt handlar om hur vi känner oss inombords. Är vi osäkra på det själva så är det bara att kolla ner på vår fyrbente vän, så speglar dennes beteende precis vad den snappar upp av vår energi. På den vägen är det och sedan dess är jag fast. Efter några år fick jag äran och möjligheten att gå som elev hos Dogs of Pegasus och bestämde mig då för att starta Östergötlands första mobila hunddagis! Rutten var då i Norrköping.  I samband med den utbildningen påbörjade jag även min hunddagisutbildning hos Hundteknik Compet. 

När jag inte jobbar med hundar är jag även körledare för Joyvoice Norrköping! Sång ger mig verkligen den energi som jag behöver för att kunna ge tillbaka till alla behövande hundar. I botten har jag även en 3-årig mäklarutbildning. 

Arbetsuppgifter:

  • Flockledare 
  • Beteende konsult
  • Passningar (Torp Söderköping) 

Nora Jonsson - Flockledare

Mitt namn Är Nora Jonsson och jag är 21 år gammal. Min fritid spenderar jag mycket med min egna hund Texas, en mellanpudel. Vi tycker om att vara i naturen, vandra och röra på oss, upptäcka nya platser.

Jag har innan pendlat runt lite mellan olika yrken för att hitta vad som passar mig, men aldrig riktigt känt att jag hittat det rätta. Djur och hundar är något som alltid legat mig varmt om hjärtat, så drömmen har alltid varit att få arbeta med det jag älskar. Jag vill jobba med hundar för att det är något som alltid betytt mycket för mig, och för att det finns så oändligt mycket lära. Jag tror nog aldrig man är helt fullärd. Att få lära sig hur olika individer fungerar, hundens språk och allt runt omkring.

Sen tycker att jag konceptet vi jobbar efter är perfekt, eftersom hunden får aktivera sig när husse/matte är på jobbet. Att hunden får jobba med huvudet genom att promenera strukturerat i en flock med andra hundar. Jag älskar valmöjligheterna vi har, är det varmt så kan vi åka och bada, sitta ute och slappa. Är det kyligt så tar vi en längre promenad. Det finns något för alla dagar och jag tycker verkligen om att jobba med ett ur och skur tänk.

Jag utbildade mig till flockledare/hundförare hos Hundkompaniet våren 2020!

Arbetsuppgifter:

  • Flockledare 
  • Kloklippning 
  • Passningar (Lägenhet Norrköping)