Sandras middagstips!

Att ge hunden rå föda är fantastiskt bra för hunden, det finns många hälsofördelar och du har koll på vad du ger till just din hund. Du kan anpassa maten specifikt efter din hunds behov och hur mycket den aktiveras. 

I detta videoklipp visar jag ett exempel på hur en middag hemma hos oss kan se ut!🤗 /Sandra

3 saker att tänka på när man börjar med B.A.R.F

  • Hur mycket du ger hunden beror lite på hur aktiva ni är, men det ligger normalt mellan 2-2,5% av hundens kroppsvikt per dag. Det är lätt att se om hunden får för mycket eller för lite mat och det är lätt att åtgärda. 

  • Ska man gå över från torrfoder till rå föda ska detta alltid ske stegvis för att hundens mage ska klara övergången. Det är inte onormalt att hunden blir lite körig i magen i början.

  • Man bör tänka på att hunden ska få i sig minst tre olika typer av köttsorter; rent kött, (rått) ben och inälvor. Grönsaker, frukt, bär och eventuellt vissa kosttillskott. 

Vad är B.A.R.F?

B.A.R.F är förkortning av Biologiskt Anpassad Rå Föda.

Härlig Fredag!

Imorse såg det ut som att vi skulle få tillbringa dagen i rastgården, med tanke på att Sandra hade behövt ha på sig skridskorna när hon hämtade vissa hundar i Norrköping!🤪 Men när jag åkte på min hämtningsrunda i Söderköping så tyckte jag inte att det kändes så halt på vägarna. Termometern visade dessutom två plusgrader så vi bestämde oss för att ta en tur här. 

Det visade sig va helt rätt beslut. Även om det va rätt tråkigt och mulet väder höll temperaturen sig över nollan och trottoarerna var isfria (och härligt slaskiga)! 
Det gjorde att vi kunde gå en ordentlig runda för första gången på mycket länge.🙏🏻
Alla hundar klarade sig hela rundan på ca 2h utan att börja frysa om tassarna, och de kändes på bra humör hela högen.

Vi hade Iris med oss idag igen som kör sina två testveckor. Det känns som att hon redan kommit in i flocken bra och anpassat sig till strukturen. Hon är superduktig på promenaderna även om hon än så länge gärna placerar sig längst ut på någon av sidorna. Vilket är helt naturligt de första veckorna, med alla nya hundar omkring sig kan det vara skönt att ha en sida fri😊.

Aizon och Lasse fick gå med mig och gänget (Atlas,Bonnie,Torsten och Mycko) för att få lite variation.
Torsten har börjat med någon ny grej de senaste veckorna… Nämligen att han ska gå PRECIS bakom mig och liksom kliva i mina steg helst innan jag riktigt hunnit ta nästa steg. Så idag lyckades han få upp mitt skosnöre tre gånger under promenaden.😂
Sandra fick ha lite koll på Bella som löper nu och därför är väldigt flirtig och inställsam med alla killarna, speciellt snyggingen Leo. Förövrigt tog hon pris i ”smutsigaste hunden för dagen”. Började promenaden som sandfärgad och slutade som grå.😅

Resten lunkade på i sin vanliga takt. Här ser ni en liten snutt från vår promenad genom Söderköping.
Vi passar på att önska er en trevlig helg🥰

Sandras middagstips!

Sandras middagstips!

Sandras middagstips!