En lugn lördag hos oss!

Idag har vi en härlig lugn lördag där vi jobbar på hemmaplan helt🙏🏻

Skönt och välbehövligt kände jag! 

Levon är här på passning för första gången och husse va allt skeptisk till hur han skulle sköta sig med de andra hundarna. Men som ni ser va det inga större problem😁
Med rätt förutsättningar klarar faktiskt de allra flesta av att umgås med andra hundar. Men utan rätt förutsättningar och grundarbete och vägledning så skapas lätt osäkerhet, tråkiga beteenden och missförstånd! 

Efter dagens strukturerade promenader och lek i trädgården så avrundar vi dagen med passivitetsträning/ avkoppling i sängarna. Vissa behöver man påpeka några gånger vad som förväntas av dem. Men nu ligger de alla tre och sussar sött! 

Fredagsmys!

Idag va hundarna (och vi🤭) lite trötta efter gårdagens långa promenix. Så vi tog en lite kortare promenad på en timme i solskenet och sedan hängde vi i den härligt leriga rastgården! Men det gör ju inget eftersom vi har vår grymma portabla dusch som vi kommer använda flitigt känner vi. 

Sandra fick en liten jobbig start på fredagen då ett larm råkade gå igång i ett av husen vi hämtar hundar i. Men så är det ibland när man ska hem till folk och hålla koll på alla hundar som ska va med eller inte va med.😬
Då är det tur att ni är så förstående med oss för det är inte alltid lätt att ha huvudet på rätt ställe. Vilket vi ändå 90% av gångerna som tur är har!🥰 

Själv hade jag lite problem med vår egen hund Bowie som behövde tas i tu med. Men så är det ju. Många tror att vi som jobbar med hundar har ett felfritt exemplar hemma, eller en perfekt relation till våra egna hundar. Förhoppningsvis har vi ju kanske kommit längre i våra relationer till dem än många andra, men den är absolut inte felfri och hundarna är fortfarande egna individer med allt vad det innebär. Och jag tänker också att det är det som gör att vi har en förståelse för er som har problemhundar och ber oss om hjälp. Vi har själva jobbat med våra hundar som haft/har olika problem och därför kan vi hjälpa er att hitta rätt verktyg. ”Learning by doing and teaching by experience”, som man brukar säga!

Vi satt och njöt ordentligt av vädret i rastgården och hundarna höll leken på en bra nivå så att vi bara kunde sitta och övervaka.☺️
Luna fick sitta med oss då hon är en av dem som löper och killarna (framför allt Torsten) tyckte hon var så väldans snygg idag! Så för att hålla dem på avstånd så fick hon som sagt hänga med oss bara. 

På eftermiddagen anlände Torkel hit för passning några dagar och imorgon kommer en ny passningshund, Levon. Så i helgen är vårt lilla torp fullt med passningar, vilket är superkul efter att det varit ganska tomt på den fronten under Covid-19. 

Tack för denna vecka alla dagishundar, en trevlig solig helg önskar vi er alla! 

 

Torsdagsvibe

Dagen bjöd på en ordentlig långpromenad längs kanalen. Vi kom iväg runt 11.30 och va tillbaka strax innan 14.00. 🙌🏻

Det va varmt idag med och vi konstaterade att nästan all snö har försvunnit denna vecka.. 
Jag kan inte hjälpa att tycka att det är väldigt skönt faktiskt.😅 Trots att det är grått, lerigt och tråkigt… men vad gör det när man har härliga hundar och gott sällskap! Och lite har vi nog löst problemet med leriga hundar efter vårt lyckade test med den portabla duschen idag😃 Den fick helt klart godkänt! Och allt man behöver är den och en hink med vatten, så himla smidigt!

Se film på duschen och vårt fotogalleri nedan!

Tack "Tvätt-Stället" i Söderköping

För snabb, bra service och trevligt bemötande! Nu har vi två fullproppade Ikea-påsar med nytvättade handdukar att skita ner igen😍

Onsdag

Idag gick vi en härlig och galet varm promenad ute vid Leornardberg/Bråvalla. Hundarna va på bra humör och våra jackor åkte av redan halvvägs! Det va riktigt vårigt även om solen lyste med sin frånvaro. Det va nästan så att vi inte riktigt kunde tro på att det verkligen va så varmt som det kändes😅.

Sandra hade två löptikar i flocken och denna gång var det Olles tur att ta varje chans han fick för att charma in sig hos Luna. Det verkar nästan som att tikarna synkar cyklar lite som vi människor kan göra.. Känns som vi haft flera på rad och samtidigt ett bra tag nu. Så det blir lite påfrestande för de få okastrerade hanarna vi har😂.

I min flock hade vi också lite spirande kärlek mellan taxen Morris (som förövrigt inte fått nån ordentlig presentation än) och passningsvovven Ronja. Sötare par får man ju leta efter… Måste få till en bild på fredag när han är med igen! 

Hundarna byter färg varje dag de går med oss nu… oavsett färg innan blir alla härligt grå/bruna efter varje promenad. Hopplöst.. Men jag har eventuellt hittat en lösning med en portabeldusch! Vi får testköra den imorgon och se om den funkar som planera🤗.

 

MÅNDAG

En smutsig stadsrunda

Den smutsiga tiden är här kan man väl lugnt konstatera…!😅

Hundarna ser förskräckliga ut efter dagis, och det ber vi om ursäkt för i förväg de kommande veckorna! Det är härligt smutsigt och blött på vägarna och promenadstråken nu. Idag gick vi en stadspromenad i Norrköping. Tanken var att vi skulle hålla oss i Vrinneviskogen men där va det fortfarande isbana överallt. Så då fick vi svänga ner mot stan istället. Miljöträning kan man ju aldrig få för mycket av! Vi gick från Vrinnevi ner till Södra Promenaden och fortsatte den bort till Färgargården och gick längs strömmen bort. Svängde upp vid Kneipen och upp tillbaka mot Östgötaporten (Eller heter den Platinum Cars Arena nu kanske?). Sedan Kaffebacken tillbaka mot Vrinnevi. 

Det är alltid så roligt att gå i stan och se alla som tittar efter oss och försöker smyg filma/fota😂 Man brukar kunna slå vad om hur många kommenterar vi kommer få under promenaden! Det krävs även ett väldigt fokus från hundarna och oss. Många hinder att väja för eller vara uppmärksamma på. Cyklister, bilar, bussar, barn, barnvagnar, mötande hundar som vill leka och mötande hundar som absolut inte vill leka… Det krävs att vi är uppmärksamma på flocken så att vi tidigt ser vem som kommer reagera på vad och sedan förhindra att de agerar på vad de ser eller vill reagera på. Super bra mental träning för dem och lyckas vi ge dem en bra vägledning i dessa situationer tjänar vi som ledare pluspoäng i deras ögon. 👍🏻

Svåraste utmaningen idag var nog när vi kom ner till Färgargården och de som gick framför oss stannade och började mata änderna ca 10 meter framför oss! Väldigt snabbt var det en väldigt stor flock änder som vi skulle lyckas passera… Men det gick fint det med.🥰

Vi hade även med oss passningshunden Ronja som kom till oss i lördags och stannar till nästa vecka. Hon tog nog hem utmärkelsen ”dagens skitgris” faktiskt! 

 

 

Nedan har ni dagens filmsnutt 🤗